Kawasaki Ninja en Z EV modellen
Kawasaki Ninja en Z EV modellen
Kawasaki Ninja en Z EV modellen

De Kawasaki Ninja en Z EV modellen luiden nieuw tijdperk in

Kawasaki luidt een nieuw tijdperk in met de onthulling van twee baanbrekende, batterij-aangedreven, emissievrije EV-machines. Deze EV’s onderstrepen Kawasaki’s "Go with Green Power" – strategie, zoals die op de EICMA-motorshow van 2022 is onthuld.

De nieuwe Kawasaki EV-machines zullen als Z-e1 en Ninja-e1 beschikbaar zijn in de bekende Ninja- en Z-familie design stijlen. Beide beschikken daarbij over volwassen frame- en motorspecificaties, die aansluiten bij deze klasse en die het typische Kawasaki-rijplezier koppelen aan een emissievrije toekomst.

De nieuwe EV-modellen zijn “Twist en Go”, en functioneren dus zonder koppeling of versnellingen. Laadopties omvatten een dockingstation, waarin één batterij kan worden geplaatst of een kabel, waarmee de externe lader via een stopcontact onder het zadel op de nog in de motor aanwezige batterijen kan worden aangesloten. Handige functies van de geavanceerde Li-Ion-batterijen zijn ingebouwde laadindicatoren en het symmetrische ontwerp, dat een eenvoudigere plaatsing van de batterijen in de motor mogelijk maakt. Daarnaast bieden de EV’s een handige, afsluitbare opbergruimte boven de batterijen, onder het batterijdeksel.

Prijzen en beschikbaarheid worden later dit jaar bekend gemaakt.

Andere onderwerpen: